Het Museum

5000 jaar leven met water: leven in de delta van Rijn en Maas

Museum Vlaardingen vertelt het verhaal over 5000 jaar leven in de delta van Rijn en Maas. Maak kennis met de levens van Vlaardingers en andere deltabewoners. Ontdek hoe ze (over)leefden in de delta, met het water dat geeft en neemt.

De ‘Krabbeplasman’ uit prehistorische tijden, de in een boomstamkist begraven immigrant en graaf Dirk III uit de middeleeuwen, reder Abraham van der Linden en zijn vrouw Agneta van Reeuwijk uit de 18e eeuw, de zeeman Jan Pet uit de 20e eeuw; allemaal vertellen zij in het museum hun verhaal en daarmee het verhaal van 5000 jaar leven in de delta. Het museum toont een boomstamkano, middeleeuwse grafkisten, scheepsmodellen, gereedschappen, schilderijen, prenten, kleding en nog veel meer.

Het museum is bij de opening op 20 juni 2015 gestart met 5 verhaallijnen, waarbij in de toekomst ook gelegenheid is om deelverhalen te wisselen of aan te vullen. Los van de semi-permanente tentoonstellingen worden op verschillende plekken in het museum wisselexposities georganiseerd.

Kijk voor een impressie van het museum naar de video op Facebook.