Inrichting Kanohal dankzij DeltaPORT Donatiefonds

Presentatie boomstamkano nog completer

zaterdag 16 september 2017

Dankzij een royale bijdrage van het DeltaPORT Donatiefonds, kon niet alleen het transport en de plaatsing van de IJzertijdkano in Museum Vlaardingen worden uitgevoerd, ook de verdere aankleding van de kanohal kan hiermee worden gerealiseerd. Dit vindt in twee fasen plaats. De eerste fase is net afgerond. Een informatiekiosk gevuld met achtergrondinformatie over de kano staat in de zaal. Via deze kiosk worden bezoekers ook op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen op het Educatief Archeologisch Erf. Daar is in augustus het startsein gegeven voor het maken van een boomstamkano uit een 13 meter lange eikenstam. Als deze kano klaar is, kunnen bezoekers van het Erf in de kano stappen en er mee in de Broekpolder varen.

Ook is een computerspelletje gemaakt door Olav Ode dat kleine (en grote) bezoekers in staat stelt alvast het varen in het museum te oefenen. Het meubel waar de touchscreen in is geplaatst is ontworpen en uitgevoerd door Wasser Ontwerpen. De coördinatie lag in handen van TGV Teksten & Presentaties

In het najaar van 2017 vindt de verdere inrichting van de kanohal plaats.

U kunt de werkzaamheden aan de kano in de Broekpolder volgen tijdens de openingstijden van het Educatief Archeologisch Erf (zondag van 12.00 – 15.00 uur) en als er aan de kano gewerkt wordt. U kunt de werkzaamheden ook volgen via de Facebook-pagina van het Educatief Archeologisch Erf Broekpolder.