Kinderkleding uit de 11e eeuw maken met Albeda Collega

woensdag 1 november 2017

De tweedejaars studenten van de opleiding Mode/maatkleding niveau 3 en 4 zijn gestart met een tof project! In opdracht van Museum Vlaardingen maken zij kinderkleding uit de 11e eeuw. Dit betekent dat ze in de geschiedenis van de mode gaan duiken en aan de slag gaan met gekleurde linnen stoffen.
Vlaardingen viert volgend jaar de Slag bij Vlaardingen. De Slag bij Vlaardingen werd op 29 juli 1018 gevoerd door graaf Dirk III van Holland tegen keizer Hendrik II. Alhoewel het keizerlijke leger veel groter was, haalde de graaf de overwinning. In 2018 vieren en herdenken de Vlaardingers deze slag met een middeleeuws kampement, een historisch stadsspektakel, tentoonstellingen en nog veel meer.

De studenten zullen tijdens de praktijklessen kleding maken die tijdens verschillende activiteiten gedragen zullen worden. Het bezoek aan Museum Vlaardingen op dinsdag 24 oktober 2017 paste dan ook perfect bij de voorbereiding. Het museum gaf hen mooie gekleurde linnen stoffen mee zodat ze  nu volop aan de slag kunnen.