Middeleeuwse ambachtsworkshop 3: de schoenen

woensdag 1 november 2017

Museum Vlaardingen biedt een serie van vijf workshops aan. In de eerste twee workshops bogen deelnemers zich over het maken van een tuniek op authentieke wijze. De derde workshop draaide om schoeisel: deelnemers maakten zelf zachte leren schoenen. Ook maken zij nog een geldbuidel of tas. En tot slot weven zij in de vijfde workshop een middeleeuwse ceintuur, uiteraard met specifieke elfde-eeuwse weeftechnieken.

De workshops zijn een succes. De middeleeuwse jurken/ cottes en het schoeisel zijn nog niet helemaal klaar, maar er wordt achter de schermen hard gewerkt om tijdens de Slag bij Vlaardingen mooi voor de dag te komen. 
De serie workshops die in januari gepland staat is nagenoeg vol. Bij voldoende belangstelling zal nog een serie starten. Kleermaker en schoenmaker waren in de middeleeuwen ambachten die door mannen uitgeoefend werden, dus… heren meld je ook aan!

Deze workshops worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Vlaardingen, de Provincie Zuid- Holland, Stichting Vlaardingen 1018, het Fonds Schiedam Vlaardingen, Groteschoenen.nl, Caland/schoen en Bree's New World.


Foto's: Marianne van Straten.