Paviljoen De Joon per 1 januari verhuurd

woensdag 6 december 2017

Het museumpaviljoen De Joon wordt per 1 januari 2018 verhuurd voor gebruik als restaurant. Naar verwachting opent het bedrijf in maart de deuren.

De Joon is in gebruik als onderkomen voor de Vrienden van Museum Vlaardingen en de vrijwilligers van de Balder. Er werden vergaderingen gehouden en lezingen gegeven. Het gebouw wordt in verhouding tot de kosten onvoldoende gebruikt. Daarom heeft het museum besloten om het aan derden te verhuren. Voor de Vrienden, die we dankbaar zijn voor het jarenlang zorgvuldig onderhouden van de Joon, maken we ruimte in het hoofdgebouw.

De Joon was eerder verhuurd aan Omroep Vlaardingen. Een horecagelegenheid op deze plek is een aanwinst voor het museum en de Vlaardingse binnenstad. Het verlevendigt de museumkade en ligt op een strategisch mooie plek tussen het station van de sneltram en het centrum van Vlaardingen.