Succesvol Haring- en Bierfeest bij museum

woensdag 4 juli 2018

Nadat op vrijdagavond het feest begon met de onthulling van het nieuwe haringstandbeeld van Haringkoppen Verbinden  (locatie:  schuin voor het restaurant Westkaai) en het museum uiteraard een fraaie schub had bijgedragen, was het op zaterdag 30 juni zover.

Na grondige voorbereidingen door de Vrienden, de Balder en de staf en vrijwilligers van het museum, kwam alles samen op deze stralende zomerdag. Maar liefst twee shantykoren traden op, menig broodje haring en glas bier werden verkocht en de museumkraam deed goede zaken. Ook in het museum zelf was het druk.

De Balder liep prachtig op tijd binnen en draaide elegant voor de kade, waar de reder en het gewone volk in authentieke kledij stonden te wachten. De haring werd gekeurd en uitstekend bevonden, burgemeester Annemiek Jetten hapte stralend in een (gehaakte) haring en paard en sjees draaiden zonder problemen voor de tafeltjes van Muzze langs.

Dit alles onder het toeziend oog van toegestroomde Vlaardingers en buitenlui, oud en jong. Ook de inwoners van de Marnix werden verrast met een vaatje haring, dat door de reder en burgemeester werd uitgeserveerd. Het liep op rolletjes en reken maar dat hier hard voor gewerkt is. Doet u volgend jaar ook (weer) mee met deze fantastische dag?