Verwacht: expositie over rederijen en handelmaatschappijen Hoogendijk

woensdag 6 december 2017

Hoogendijk: fust en vis, hoe lekker dat is!

Onder deze titel werd al eens in 1975 een tentoonstelling over de rederijen en handelmaatschappijen Hoogendijk gehouden. Naar aanleiding van nieuwe bruiklenen en recente schenkingen, afkomstig van zowel de ‘haring- en vistak’ als van de ‘wijntak’, wordt nu gewerkt aan een nieuwe tentoonstelling over deze voor Vlaardingen- en de Nederlandse visserij- zo belangrijke familie. Jaap Hoogendijk trok zich bij gebrek aan een opvolger, in 2017 terug uit het bedrijf Hoogendijk Import en Export. Scheepsmodellen en medailles in relatie met de rederij en haringhandel worden in bruikleen gegeven aan Museum Vlaardingen. Van de Wijn-importmaatschappij Hoogendijk bezat het museum maar een aantal objecten. Dankzij schenkingen van uiteenlopend materiaal, kan een beter beeld worden gegeven van de activiteiten en producten van de wijnhandel.

Met dit alles kan een ge-updated beeld van de activiteiten van de Hoogendijk-familie gegeven worden. De tentoonstelling is nog dit jaar te zien zijn voor publiek.

Foto: Blikken reclameschildje voor oude jenever van ‘De Baviaan, een distilleerderij en likeurstokerij van Ary Hoogendijk Jzn., 1888-1916