Workshops ambachtelijke middeleeuwse kleding maken

vrijdag 8 december 2017

Wil je in 2018 in een authentiek elfde-eeuwse tuniek of cotte (jurk) deelnemen aan de festiviteiten van‘de Slag bij Vlaardingen’? In Museum Vlaardingen kun je onder leiding van Jacqueline Blijleven, vrijwilligerscoördinator en kledingontwerpster, ambachtelijke middeleeuwse kledingworkshops volgen en zelf zo’n outfit maken.

In de eerste twee workshops buigen deelnemers zich over het maken van een middeleeuwse linnen tuniek/cotte op authentieke wijze. De derde workshop draait om schoeisel: deelnemers maken dan zelf zachte leren schoenen. Daarna fabriceren zij een leren geldbuidel of tas, die groot genoeg is om in ieder geval de mobiele telefoon in te verstoppen. Tot slot weven zij in de vijfde workshop een middeleeuwse wollen ceintuur om het kostuum compleet te maken. De technieken zijn niet moeilijk, ook beginners kunnen het.

Data workshops:

Vrijdag 13 april patroonleggen van 9.30 -12.30 op ambachtelijke wijze een tuniek/cotte met de hand naaien. Deze en de onderstaande workshop horen bij elkaar.
Vrijdag 20 april naaien van 9.30-12.30 (deze twee workshops horen bij elkaar)

Zaterdag 21 april weven van 09-00-12.00

Zondag 22 april schoeisel van 13.30-16.30

De workshops patroonleggen en de tuniek/cotte naaien kosten €70,-- (alleen samen).
Deelname aan de workshops schoeisel of weven kost €35,--.
Alle benodigde materialen zijn hierbij inbegrepen.

Aanmelden via e-mail bij j.blijleven@museumvlaardingen.nl

De workshops worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Vlaardingen, Stichting Slag bij Vlaardingen 1018-2018, Provincie Zuid-Holland, Bree's new world, Caland schoenen/groteschoenen.nl en Museum Vlaardingen.