Organisatie

Museum Vlaardingen steunt in belangrijke mate op de inzet en expertise van een grote groep vrijwilligers: 'onze onbezoldigde werknemers'. Zij vervullen taken als gastvrouw of gastheer, rondleider, onderzoeker, marketeer, documentalist, medewerker behoud en beheer van collecties, archieven en bibliotheek. Daarnaast zijn vrijwilligers behulpzaam als concierge, accountant, evenementenorganisator, fotograaf en in de catering.

De vrijwilligers staan onder leiding van een kleine professionele staf. Het museum beheert en onderzoekt de collectie, ontwikkelt en organiseert tentoonstellingen, publieksprogramma's, educatie en evenementen in het museum. Museum Vlaardingen is het internationaal bekende wetenschappelijk kenniscentrum voor de geschiedenis van de Nederlandse zeevisserij. Ook vervult het museum de VVV-functie voor Vlaardingen.

Het museum heeft een raad van toezicht bestaande uit 6/7 onbezoldigde toezichthouders afkomstig uit de culturele sector, lokale politiek en het bedrijfsleven.

De positie van directeur is vacant - de werving start in het najaar van 2017. Tot de aanstelling van de nieuwe directeur wordt de positie van interim-directeur vervuld door mw. drs. J. Hogenboom.