Lezing Slag bij Vlaardingen 1018

woensdag 28 maart 2018

Om in de stemming te komen voor het middeleeuwse kampement en de veldslag op 9 en 10 juni houdt Kees Nieuwenhuijsen, amateurhistoricus, kenner van de Slag bij Vlaardingen en organisator van het middeleeuws kampement en de veldslag in de Broekpolder - de Historische Vereniging Vlaardingen (HVV) deze lezing.

Kees Nieuwenhuijsen is kenner bij uitstek van de Slag bij Vlaardingen in 1018. Hij geeft - in woord en beeld - uitleg hoe de veldslag volgens de historische bronnen in 1018 plaatsvond. Daarnaast vertelt hij over hoe op 9 en 10 juni de veldslag wordt nagespeeld en hoe het middeleeuwse kampement eruit komt te zien. Ook licht hij de organisatorische voorbereiding van dit unieke re-enactment spektakel toe. Deze lezing is een goede voorbereiding op het 'begrijpen' van alles wat op 9 en 10 juni in de Broekpolder staat te gebeuren en wat de hoogtepunten van het festival zullen zijn.

Waar?
Museum Vlaardingen

Wanneer?
24 april, aanvang 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur).

Kosten:
Gratis toegang voor mensen met een Museumjaarkaart, een Rotterdampas, leden van de HVV. Andere bezoekers betalen een kleine vergoeding van € 3,50.