Lezing Romeinenweek: De oudste sluis van Nederland

Vondsten uit Romeins Vlaardingen

woensdag 21 maart 2018

Wist u dat Vlaardingen tweeduizend jaar geleden al op de kaart stond? Op een oude kopie van een Romeinse wegenkaart staat de naam 'Flenio', een plaats die ter hoogte van Vlaardingen lag. Vlaardingen lag daar strategisch op het kruispunt van een aantal rivieren. Archeologen hebben op tientallen plekken in Vlaardingen vondsten gedaan die getuigen van bewoning in Romeinse tijd. Bij het bedrijventerrein troffen ze zelfs een sluis aan uit de Romeinse tijd. Deze ligt nu in Museum Vlaardingen. Het is niet alleen een van de grootste objecten in het museum, het is ook de oudste geconserveerde sluis van Nederland, en misschien zelfs wel van Europa. Iets om trots op te zijn! Maar wie bouwde die sluis? Waren dat de Romeinen? Stadsarcheoloog Tim de Ridder vertelt er op zondag 29 april meer over in het kader van de Nationale Romeinenweek. (www.romeinenweek.nl)

Tijd: 15.00 tot 16.00 uur
Toegang: gratis op vertoon van een geldig entreebewijs.
Aanmelden is niet verplicht.