Workshops middeleeuwse kleding maken in museum

Aangepast gekleed voor de Slag bij Vlaardingen

zaterdag 16 september 2017

Volgend jaar is een outfit uit 1018 helemaal hip en zelfs een ‘must’, want dan stapt Vlaardingen 1000 jaar terug in de tijd om de Slag bij Vlaardingen te vieren en herdenken. Tijdens het Historisch Stadsspektakel op 15 en 16 juni 2018 veranderen Vlaardingers – voor even – in middeleeuwse inwoners van Flardinga. Het spektakel begint met een zegetocht om graaf Dirk III in middeleeuwse stijl binnen te halen. Hierna barst het feestgedruis los, met spijs, drank, muziek, theater, spel en dans. Voor wie nog niets elfde-eeuws in de kast heeft hangen: er zijn mogelijkheden genoeg om zelf aan de slag te gaan.

Op zondag 1 oktober 2017 start in Museum Vlaardingen een serie workshops ambachtelijke middeleeuwse kleding maken onder aanvoering van Jacqueline Blijleven, vrijwilligerscoördinator en kledingontwerpster.

Deze workshops worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Vlaardingen, de Provincie Zuid- Holland, Stichting Vlaardingen 1018, het Fonds Schiedam Vlaardingen, Groteschoenen.nl, Caland/schoen en Bree's New World.

Lees bij het nieuwsitem alles over de komende workshops.