Kijk nou!?

Vrienden kiezen uit het depot

dinsdag 1 augustus 2017

De expositie Kijk nou!? bestaat uit voorwerpen die meestal in de depots van het museum liggen en daardoor weinig of nooit te zien zijn. Leden van de vereniging Vrienden van het Museum kregen bij uitzondering toegang tot de depots en kozen de voor hun meest aansprekende voorwerpen uit.

De keuze van de Vrienden geeft een breed beeld van de historie van de stad Vlaardingen en de band die de burgers er mee hebben. Er zijn modellen en diorama’s te bewonderen, maar ook schilderijen, boekwerken, werktuigen en sieraden. Het is een eclectische verzameling: een combinatie van stijlen, voorkeuren en vooral persoonlijke interesses. Door de achterliggende verhalen is de tentoonstelling een aanrader voor iedereen..

Drs. Jeroen Ter Brugge, wetenschappelijk conservator collecties van het Maritiem Museum Rotterdam, opende  de expositie op zaterdag 29 april 2017. Hij sprak de hoop uit dat de tentoonstelling ook een vervolg zal krijgen: “Het geeft een beeld van de interesse van de burger anno nu. Over tien of twintig jaar ziet zo’n tentoonstelling er heel anders uit.”

De realisatie van de tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Bree’s New World, restaurant Westkaai, Stout Grafische Dienstverlening, Hoogendijk Import Export en Voscon constructiewerken en is te zien tot en met de kerstvakantie.