Vacatures - Vrijwilligers

Momenteel heeft Museum Vlaardingen de volgende Vrijwilligers vacatures:

Ben jij geïnteresseerd in de verhalen van Vlaardingen, vroeger en nu?

De komende jaren ontwikkelt Museum Vlaardingen zich tot een culturele en historische hotspot in de stad Vlaardingen. Met mooie tentoonstellingen, swingende evenementen en creatieve activiteiten voor alle Vlaardingers en mensen uit de omgeving. ‘Leven met water’ staat in alles wat we doen centraal. Vele vrijwilligers steken elke dag hun handen uit de mouwen om ervoor te zorgen dat Museum Vlaardingen een prachtige plek blijft voor de vele bezoekers. Op dit moment zoeken wij om ons team te versterken meerdere, vrijwillige:

Baliemedewerkers (m/v)

Baliemedewerkers draaien samen met andere vrijwilligers de publieksbalie van Museum Vlaardingen en zijn hiermee het visitekaartje van het museum.

Wat ga je doen?

• Bezoekers welkom heten en informeren over het museum;
  • Verkoop van toegangskaarten, cadeaukaarten en producten uit de Museum- en VVV-winkel;
  • Telefoon en mail beantwoorden;
  • Verzorgen van koffie en thee voor bezoekers in de koffiehoek;
  • Ervoor zorgen dat het museum en de winkel opgeruimd en netjes blijven;
  • Regelmatig suppoostrondes lopen.

Wat vragen wij?

• Een klantvriendelijke, representatieve en gastvrije uitstraling;
  • Kennis van en/of belangstelling in geschiedenis of bereidheid om je hierin te verdiepen (specifiek van Vlaardingen en het gebied eromheen);
  • Bereidheid om te leren omgaan met kassa en computer;
  • Je vindt het leuk om samen te werken, maar je kunt ook zelfstandig beslissingen nemen;
  • Op een nette en gepaste manier omgaan met eventuele problemen;
  • Enthousiast en betrokken;
  • Goede spreekvaardigheid Nederlands en eventueel Engels;
  • De verplichte Verklaring omtrent het Gedrag (VoG) kan gratis via het museum worden aangevraagd.

Wat krijg je ervoor terug?

• Nuttig, sociaal en leerzaam vrijwilligerswerk;
  • Een fijn team van in totaal 50 vrijwilligers;
  • Training, interne scholing en een inwerkprogramma over zowel je werkzaamheden als de collectie;
  • Gratis toegang tot het museum;
  • 5 vrijkaarten per jaar voor familie en vrienden;
  • Het gratis bijwonen van activiteiten, zoals lezingen en openingen van tentoonstellingen.

Geïnteresseerd?

Wij zoeken vrijwilligers voor 2 tot 8 dagdelen per maand. Het werk vindt plaats op vaste dagen of op oproepbasis volgens rooster. Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag. Meer informatie of interesse in een kennismakingsgesprek? Neem dan contact op met Annet van der Vat, coördinator vrijwilligers bij Museum Vlaardingen. Dit kan via e-mail annet@museumvlaardingen.nl of telefonisch via 010 - 434 87 22. Het museum wil een afspiegeling zijn van de Vlaardingse samenleving en nodigt daarom nadrukkelijk mensen met een migratieachtergrond uit om te reageren.

Ook zijn wij op zoek naar:

Educatiegidsen

Museum Vlaardingen wil midden in de Vlaardingse en regionale samenleving staan, waarbij het duurzame evenwicht tussen Mens en Water centraal staat. Het verhaal over Vlaardingen, de regio en de wisselwerking tussen Mens en Water gaat duizenden jaren terug, maar krijgt ook nog elke dag verder vorm. Het is een verhaal over mensen die pionieren en overwinnen, die moeten vechten tegen rampen & ellende, die samen meer bereiken dan alléén en elkaar opvangen als dat nodig is. Het verhaal gaat over Vissers en de Visserij, met zijn Schepen en Typische Gebruiken. Het gaat over de Bedrijvigheid in de Delta, de bron van Werkgelegenheid en Welzijn. En over het ontstaan van, en de dynamiek in de Kleurrijke Samenleving aan de rand van het Water. Ofwel ‘Leven met Water’: toen, nu en straks.

Het hele schooljaar door bezoeken leerlingen van basisscholen en middelbare scholen met hun klas het museum. De kinderen krijgen een rondleiding met diverse opdrachten. In de schoolvakanties bezoeken groepen van BSO's het museum en organiseren we soms workshops. Ter aanvulling van ons hechte, vrijwillige educatieteam zoeken wij:  begeleiders/gidsen voor jeugd- en educatieactiviteiten.

Wat zijn de taken?

• Ontvangen van groepen kinderen/jongeren;
  • Vertellen over het museum, de collectie en specifieke tentoonstellingen;
  • Kinderen rondleiden;
  • Begeleiden bij het maken van opdrachten;
  • Eventueel ook workshops begeleiden;
  • Meedenken over de inhoud van het educatieprogramma.

Wat is belangrijk?

• Ervaring en/of affiniteit met het werken met groepen kinderen van diverse leeftijden
  • Kennis van en/of belangstelling in geschiedenis (specifiek van Vlaardingen en het gebied eromheen) of bereidheid om zich daarin te verdiepen;
  • Een boeiende verteller;
  • Enthousiast en betrokken;
  • Een Verklaring omtrent het Gedrag (VoG) is verplicht, deze kan gratis via ons worden aangevraagd.

Wat bieden wij?

• Nuttig en leerzaam vrijwilligerswerk;
  • Een gezellig, hardwerkend team;
  • Training in de werkzaamheden, interne scholing over de collectie en een inwerkprogramma.

Mogelijke aantal uren:
Het werk vindt plaats op oproepbasis, hiervoor wordt een beschikbaarheid afgesproken (minimaal 8 uur in de maand).

Meer informatie of interesse in een kennismakingsgesprek? Neem contact op met de coördinator van de vrijwilligers van Museum Vlaardingen, Annet van der Vat. Dit kan via e-mail annet@museumvlaardingen.nl of telefonisch 010 434 87 22.