Bassie & Adriaan: een schat aan herinneringen

Alle informatie over de tentoonstelling

Vanaf 14 oktober is in Museum Vlaardingen de tentoonstelling 'Bassie & Adriaan: een schat aan herinneringen' te zien. Op deze pagina lees je meer over de tentoonstelling en vind je een antwoord op veelgestelde vragen.

Wanneer begint de tentoonstelling?

De tentoonstelling is vanaf woensdag 14 oktober 2020 te zien in Museum Vlaardingen.

Hoe lang is de tentoonstelling te zien?

In verband met de corona-maatregelen is het museum lange tijd gesloten geweest. Daarom is besloten dat de tentoonstelling zal worden verlengd t/m 24 oktober 2021.

Wat zijn de openingstijden van het museum?

Museum Vlaardingen is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10 uur tot 17 uur en op zondag van 12 uur tot 17 uur.

Wat is het adres van het museum? 

Westhavenkade 54. 3131 AG Vlaardingen

Is het museum met openbaar vervoer bereikbaar?

Museum Vlaardingen ligt op loopafstand (5 minuten) van Metrostation Vlaardingen Centrum. Kijk voor de actuele reisplanner op www.ret.nl.

Is er parkeergelegenheid in de buurt?

Er zijn verschillende parkeergarages op loopafstand van het museum. Koop je dagkaart voor Parkeergarage Hoogstraat (postcode 3131 BG) gelijktijdig met je entreebewijs voor de tentoonstelling en je ontvangt 40% korting op je dagkaart. Je betaalt € 6 voor een dag parkeren in plaats van € 10. Vanaf de parkeergarage wordt de route naar het museum aangegeven, het is ongeveer 12 minuten lopen.

Zijn er parkeerplaatsen voor invaliden?

Voor de entree van het museum zijn twee invalidenparkeerplaatsen gereservereerd.

Is het museum rolstoeltoegankelijk?

Museum Vlaardingen en de tentoonstelling zijn rolstoeltoegankelijk. Ook is er een invalidetoilet in het museum aanwezig.

Moet je een vooraf kaartje kopen voor de tentoonstelling?

Alle bezoekers van Museum Vlaardingen moeten reserveren. Dat doe je door vooraf een toegangskaartje online te kopen. Zo verloopt ook de doorloop bij de kassa sneller. In verband met de coronamaatregelen koop je een kaartje voor een vooraf gekozen dag en tijdstip. Ruilen, wijzigen of teruggave is niet mogelijk.

Wat kost een kaartje

Voor deze tentoonstelling gelden aangepaste tarieven:

 • Kinderen van 0 t/m 2 jaar gratis
 • Kinderen van 3 t/m 12 jaar € 2,50
 • Kinderen van 13 t/m 17 jaar € 5,00
 • Volwassenen vanaf 18 jaar € 10,00
 • Museumkaart- en Rotterdampashouders betalen een toeslag van € 2,50

Exclusief speciale evenementen of activiteiten, kijk voor meer informatie op de agenda van de website.

Wat doe ik als ik een verkeerd kaartje heb gekocht?

De online ticketverkoop van Museum Vlaardingen wordt afgehandeld door Ticketcounter. U stuurt het beste een email met uw bestelgegevens en een annuleringsverzoek naar info@ticketcounter.nl om uw aankoop te annuleren. Ticketcounter rekent € 2,50 annuleringskosten per bestelling.

Kan ik nu al een kaartje kopen voor volgend jaar?

De kaartverkoop is steeds open voor 6 weken vooruit. Elke dag komt er dus weer een nieuwe beschikbare dag bij.

Mag ik foto's maken of filmen?

Foto's maken op de tentoonstellingsvloer mag, uitsluitend zonder flits. Video opnamen maken is niet toegestaan, dit belemmert de doorstroom van bezoekers te veel.

Wanneer zijn Bassie en Adriaan aanwezig in het museum?

In verband met corona kunnen wij op dit moment nog geen uitspraken doen over of en wanneer Bas en of Aad van Toor op de tentoonstelling aanwezig zullen zijn.

Wat is er te zien in de tentoonstelling?

De tentoonstelling is ingedeeld in drie thema’s;

 • The Crocksons: over de eerste stappen van Bas en Aad in de wereld van variété en circus en natuurlijk veel aandacht voor The Crocksons, het acrobatennummer waarmee ze nationaal en internationaal doorbraken en tot 1980 optraden.

 • Bassie & Adriaan live: over alle optredens als clown en acrobaat in theaters en circussen, waaronder Circus Rudi Carell en Circus Renz maar natuurlijk vooral aandacht voor Circus Bassie & Adriaan.

 • Bassie & Adriaan op tv: over de verschillende tv-series die tussen 1978 en 1996 zijn uitgezonden, maar ook aandacht voor gastoptredens, films en andere (gelegenheids)optredens op tv en het witte doek.

Hiernaast geeft de tentoonstelling een kijkje achter de schermen van zowel het professionele leven van Bassie & Adriaan, als ook van het leven van Bas en Aad van Toor in Vlaardingen en wordt op de Wall of fame uitgebreid stilgestaan bij de lange, succesvolle carrière van Bassie & Adriaan. 

Wat is het verschil tussen deze tentoonstelling en die van twee jaar geleden?

Ten opzichte van de tentoonstelling die twee jaar geleden in het Flamingo theater te zien was in Vlaardingen, is de tentoonstelling zoals die er nu komt uitgebreider: er is meer te zien dan de vorige keer. In deze tentoonstelling wordt het levensverhaal van Bas en Aad meer uitgebreid in beeld gebracht.

Wat kun je allemaal doen in de tentoonstelling?

Rondom de tentoonstelling komt een uitbreid activiteitenprogramma voor jong en oud. Kijk voor de actuele evenementen en activiteiten op de agenda van de website.

Zijn er Bassie & Adriaan artikelen te koop in het museum?

In de museumwinkel zijn verschillende Bassie & Adriaan artikelen te koop, zoals DVD’s, CD's, bekers, boeken en posters

Hoe zit het met corona?

Museum Vlaardingen houdt zich aan de maatregelen ter voorkoming verspreiding van het coronavirus zoals opgesteld door de Nederlandse Museumvereniging. Vanzelfsprekend worden de ontwikkelingen hierbij goed in de gaten gehouden. We doen er alles aan om een bezoek aan de tentoonstelling veilig en verantwoord kan plaatsvinden. Zo is besloten om de tentoonstellingsperiode te verlengen, waardoor de bezoekersaantallen over meerdere maanden gespreid kunnen worden en meer mensen in de gelegenheid worden gesteld de tentoonstelling te bezoeken. Overige maatregelen:

 • Museum Vlaardingen werkt met een (online) reserveringssysteem met tijdslots, zodat het bezoekersaantal per dag gereguleerd kan worden.
 • Bij je reservering en bij binnenkomst in het museum voeren wij een gezondheidscheck uit.
 • Binnen het museum en de tentoonstelling wordt een vaste looproute aangegeven en is het mogelijk voor de bezoekers om voldoende afstand tot elkaar te bewaren.
 • Er zijn voldoende mogelijkheden om de handen te wassen en er zullen er extra schoonmaakrondes plaatsvinden.
 • Het dragen van een mondkapje is in het museum verplicht. Als je geen mondkapje bij je hebt kun je deze in het museum verkrijgen.
 • Iedereen dient zich aan de coronaregels te houden, anders kan de toegang tot het museum geweigerd worden. Dit geldt ook bij verkoudheid of andere klachten.