Kinderen

Museum Vlaardingen ontvangt graag kinderen. Het museum organiseert in schoolvakanties of bij evenementen regelmatig speciale activiteiten zoals bijvoorbeeld workshops, speurtochten en rondleidingen. Elk jaar wordt  een kinder-doe-tentoonstelling in het programma opgenomen. In 2018 organiseert het museum de familietentoonstelling Boer en Burcht, over Vlaardingen in de middeleeuwen.

Met de gemeente Vlaardingen en de scholen bestaan afspraken over werkbezoeken van schoolklassen, waardoor alle Vlaardingse kinderen van groepen 3 elk jaar kennismaken met het museum. Als er stedelijke cultuuractiviteiten worden georganiseerd, zoals Culture Candy, dat zich op jongeren richt, doet Museum Vlaardingen mee. Ook de vrijwilligers van de haringlogger VL 92 Balder,  die voor het museum aan de kade ligt, houden graag rondleidingen speciaal gericht op kinderen.

Voor scholen is de entree van de scholieren zelf gratis; een rondleider of begeleider betaalt € 25,- per 15 kinderen. Van te voren aanmelden wordt op prijs gesteld.

Neem voor vragen over kinderactiviteiten contact op met  info@museumvlaardingen.nl of 010-4348722.