Vrienden van Museum Vlaardingen ondersteunen museum bij collectiebeheer

dinsdag 26 maart 2019

Dankzij een genereuze bijdrage van de Vrienden van Museum Vlaardingen heeft het museum onlangs nieuwe luchtbevochtigers en apparatuur om het binnenklimaat te monitoren, aan kunnen schaffen. Temperatuur en luchtvochtigheid zijn van groot belang in een museum. Schilderijen, archeologische objecten en andere kwetsbare materialen kunnen niet tegen al te grote schommelingen in temperatuur. Ook mag het niet te vochtig of te droog te zijn. Om dit goed te regelen is er geavanceerde apparatuur op de markt.

Natuurlijk heeft het museum sinds de nieuwbouw een goed functionerend klimaatbeheerssysteem, maar soms kan het nodig zijn om op bepaalde plaatsen tijdelijk in te grijpen. Met de nieuwe ‘dataloggers’ en de luchbevochtigers wordt dit een stuk makkelijker.

Ook hebben de Vrienden een bijdrage geleverd om de gereedschapskist van de vrijwilligers, die zich bezighouden met het onderhoud van de collectie scheepsmodellen, aan te vullen met speciaal gereedschap zoals een fijnboor en een vijlenset. Het museum is de Vrienden heel dankbaar voor deze ondersteuning.