Het Visserijregiser heeft jou nodig!

Help mee!

dinsdag 28 januari 2020

Centraal Visserijregister

Wie op zee wilde vissen, had een vergunning nodig. Sinds 1911 moest een zeevisserijschip daarom geregistreerd worden bij de Visserijinspectie. Dit zogeheten Centraal Visserijregister vormde de burgerlijke stand van de zeevisserijschepen. Deze kaarten zijn gescand in 2019, maar de gegevens erop moeten nog gedigitaliseerd worden, zodat deze ook doorzoekbaar zijn. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers!

Meedoen?

Wij zijn heel blij met jouw hulp! Wil je meehelpen om het visserijregister te digitaliseren? Meld je dan aan of lees meer informatie op de website van hetvolk.org/projects.

De digitalisering van het Centraal Visserijregister is een project van het Zuiderzeemuseum en Museum Vlaardingen en wordt mogelijk gemaakt door de Samenwerkende Maritieme Fondsen. Naar verwachting is het Centraal Visserijregister in het late najaar van 2020 digitaal toegankelijk.