Museum door brand een paar dagen gesloten

Schade valt mee

donderdag 17 januari 2019

Op donderdag 17 januari 2019 om 8.15 uur is er in de technische installatie in de kelder van Museum Vlaardingen brand uitgebroken. De brandweer was snel ter plaatse en kreeg de brand goed onder controle.

De brand is beperkt gebleven tot de kelder. Om de rook naar buiten te laten, heeft de brandweer enkele ramen ingeslagen. De omvang van de schade in de rest van het museum is nog niet bekend, er is in ieder geval rookschade geconstateerd. De invloed van de brand op de collectie van het museum wordt momenteel nader onderzocht, maar lijkt mee te vallen en is beperkt tot roetaanslag.

De hulpdiensten zijn inmiddels aan het werk om de schade te verhelpen, zodat het museum weer snel open kan. Naar verwachting is dat aan het eind van volgende week.