Vlaardingen Kunstwerk

De trots van Vlaardingen reikt een stuk verder dan we dachten!

vrijdag 17 juli 2020

“En volgens mij is het heel mooi gelukt”, lacht Slenders. “Ik had een begin gemaakt en vroeg via de Facebookgroep OnsVlaerdingen welke gebouwen of Vlaardingse objecten er in het kunstwerk mochten komen. De reacties en likes overdonderden me! Meer dan honderd mensen reageerden en tientallen vroegen meteen of ze op de hoogte konden blijven voor het eindresultaat. Dat motiveerde me zo erg om het kunstwerk zo snel mogelijk te laten zien!”

Het is ook geweldig om de reacties van mensen te hebben mogen horen tijdens de onthulling. Er zitten meer dan 25 herkenbare beelden in voor de doorgewinterde Vlaardinger mooi om te zoeken, je ziet steeds weer nieuwe dingen, nieuwe details en kleine grapjes. Dat hoort ook echt bij onze stijl.

 

Pablo maakt de beelden samen met Mathijs Vissers, als duo hebben ze hun sporen de laatste jaren weten te verdienen en hun kunstwerken reizen binnen- en buitenland af om hun bestemming te bereiken. Zo zijn er al twee kunstwerken naar Amerika onderweg. Samen met Museum Vlaardingen brengen de kunstenaars een beperkte oplage van kunstwerken de markt op. “Afgelopen vrijdag heb ik er een aantal afgeleverd, maar de meeste zijn meteen al opgehaald”, vertelt Slenders.

Het kunstwerk is vanaf 10 juli gratis te bewonderen in de ontvangstruimte van Museum Vlaardingen en ook te koop.

Heb je interesse in één van de kunstwerken? Bekijk dan de speciale websitepagina:

www.arttri.be/vlaardingen