Voor elk wat wils.

donderdag 17 oktober 2019

Een eigenzinnige zeeschilderes, een jarig oorlogsschip en een oude transportkist, bien étonnés de se trouver ensemble. Uit reacties blijkt dat veel lezers het magazine de Spil waarderen. Dit vanwege de afwisselende inhoud en de veelzijdigheid van de bijdragen. Geïnteresseerden in de stadhistorie, kunstliefhebbers, boekenlezers en (ou-) visserijmedewerkers, ieder vindt in elke Spil wel iets van zijn of haar gading.

In de half oktober 2019 verschenen Spil nr 54 treft u een boeiende bijdrage aan van Marianne de Deckere over de zeeschilderes Betzy Akersloot-Berg.
Van haar hangt een op de tentoonstelling 'Schoon aan de haak' een schitterend werk. Verder een bijdrage van Henk Brobbel over Zijner Majesteits 'Vlaardingen', de mijnenjager, die de naam van onze gemeente draagt en waarvan de scheepsbel voor de duur van de onderhoudsbeurt die het schip ondergaat, hier in bewaring is gegeven. Conservator Frank de Hoog, vertelt hoe een transportkist van de firma Hoogendijk, na een omzwerving van meer dan een halve eeuw, in het museum is terechtgekomen. Naast 'Ting van de Balder is er ook 'ting'- een waar gebeurd verhaal én een gedicht- over een andere, minder fortuinlijke logger. We gluren binnen bij onze goede buur, het streekmuseum van- wie kent hem niet? - Jan Anderson, de rasverzamelaar, die heeft aangekondigd met zijn levenswerk te gaan stoppen. Hoe nu verder? De burgemeester krijgt haar visserstrui en Siem van der Marel zijn stadskraan. U leest het allemaal in de nieuwste Spil !

De Spil is een uitgave van de Vereniging Vrienden van museum Vlaardingen i.s.m. Museum Vlaartdingen en de Stichting Zeillogger Balder. Leden van de Vereniging krijgen het blad gratis toegezonden.  Losse nummers in het museum verkrijgbaar kosten € 2,95.