29 juli: Webinar over Hollands straten

10.00 -11.00 uur

Coolsingel, Kalverstraat, Dorpsstraat of de Hoogstraat. Wie kent ze niet? De één ontmoet er zijn idolen, de ander gaat er winkelen. Straten zijn vaak onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van een stad of een dorp. Soms leiden ze ook tot controverses. J.P. Coenstraat, kan dat nog wel?

In samenwerking met de Gemeente Vlaardingen en Museum Vlaardingen duikt Holland. Historisch Tijdschrift op woensdag 29 juli van 10 tot 11 uur in de fascinerende geschiedenis van Hollandse straten. Tijdens een online webinar te volgen via Facebook vertellen drie sprekers hoe specifieke straten in Amsterdam, Schiedam en Vlaardingen ons meer kunnen vertellen over de geschiedenis van deze drie steden.

Programma:

10:05 uur: Welkom door Frank de Hoog (Conservator Museum Vlaardingen) en Ad van der Zee (voorzitter stichting Holland Historisch Tijdschrift)
10:15 uur: Arjan Nobel (Universitair docent Nederlandse Geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam) het onderzoeksproject van de UvA naar standbeelden en straatnamen van ‘omstreden’ historische figuren.
10:30 uur: Merel van der Vaart (Conservator Stadsgeschiedenis Stedelijk Museum Schiedam) over de podcastserie ‘In de Hoogstraat’
10:45 uur: Tim de Ridder (Stadsarcheoloog Gemeente Vlaardingen) over de Vlaardingse Hoogstraat als de oudste straat van Holland
11:00 uur: Opening van de expositie ‘Hoogstraat Vlaardingen: oudste straat van Holland’? in Museum Vlaardingen. Startpunt van de Dag van de Slag 2020

Na afloop van iedere presentatie is er een gelegenheid voor het stellen van vragen.

Het webinar vormt de opening van de expositie ‘Hoogstraat Vlaardingen: de oudste straat van Holland?

Let op: het is niet mogelijk om het Webinar fysiek bij te wonen. Wel kunt u vanaf 12.00 uur de tentoonstelling over de Hoogstraat in het museum bezoeken. De toegang tot het museum is die dag gratis. De maatregelen ter voorkoming van de verdere verspreiding van het coronavirus zijn van kracht in het museum.