Weer nieuw maatje voor Museum Vlaardingen

Willy Atema steunt het museum

donderdag 24 oktober 2019

De Vlaardingse kunsthistorica Willy Atema is onlangs maatje geworden van Museum Vlaardingen. Haar naam is toegevoegd aan de lange lijst namen van mensen die het museum een warm hart toedragen.

Willy: 'Een museum is doorgaans wel een plek waar ik me thuis voel, een soort natuurlijke habitat, door opleiding en werk. Het museum in Vlaardingen was wat dat betreft altijd wel een beetje een buitenbeentje voor me, want met visserij, scheepvaart, boten (behalve zeilboten ;-)) heb ik niet zoveel. Dat wil op zich ook niet alles zeggen, want wat de boer niet kent ... maar toch, een kunstmuseum vind ik aantrekkelijker. Ik ga niet zeggen dat het Museum Vlaardingen een kunstmuseum zou moeten worden, beleid wordt bepaald door directeur en staf, maar als het een plek zou kunnen worden voor stad, bewoners toen en nu, hun cultuur en dus ook (eigentijdse) kunst, dan zou ik daar erg voor zijn. En omdat ik vind dat de nieuwe directeur daar behoorlijk aan trekt (en haar handen aan vol heeft!) vind ik het wel logisch haar/het museum een steuntje in de rug te geven door maatje te worden'.

Ook maatje worden? Voor € 100,- kan ook uw naam op de gevel van het museum vereeuwigd worden! Neem contact op met Museum Vlaardingen voor meer informatie.