Vrijwilliger Educatie

De komende jaren ontwikkelt Museum Vlaardingen zich tot een culturele en historische hotspot in de stad Vlaardingen. Met mooie tentoonstellingen, swingende evenementen en creatieve activiteiten voor alle Vlaardingers en mensen uit de omgeving. ‘Leven met water’ staat in alles wat we doen centraal. Vele vrijwilligers steken elke dag hun handen uit de mouwen om ervoor te zorgen dat Museum Vlaardingen een prachtige plek blijft voor de vele bezoekers.

Vrijwilliger Educatie

Het hele schooljaar door bezoeken leerlingen van basisscholen en middelbare scholen met hun klas het museum. De kinderen krijgen een interactieve rondleiding afgestemd op het lesprogramma en hun leeftijd. In de schoolvakanties bezoeken groepen van BSO's het museum en organiseren we soms workshops.

Wat zijn de taken?

·         Ontvangen en begeleiden van groepen kinderen/jongeren die het museum bezoeken
·         Op interactieve wijze (mede) uitvoeren van de museumlessen die het museum aanbiedt
·         Mee denken over de inhoud van het educatieprogramma

Wat is belangrijk?

·         Ervaring en/of affiniteit met het werken met groepen kinderen van diverse leeftijden
·         Kennis van en/of belangstelling in geschiedenis (specifiek van Vlaardingen en het gebied eromheen) of bereidheid om zich daarin te verdiepen
·         In staat op een interactieve manier kinderen iets te leren
·         Een boeiende verteller
·         Enthousiast en betrokken
·         Een Verklaring omtrent het Gedrag (VoG) is verplicht, deze kan gratis via ons worden aangevraagd

Wat bieden wij?

•   Nuttig en leerzaam vrijwilligerswerk
  •   Een gezellig, hardwerkend team
  •   Training in de werkzaamheden, interne scholing over de collectie en een   inwerkprogramma
  •  De mogelijkheid om door het museum georganiseerde activiteiten zoals lezingen en openingen van tentoonstellingen gratis bij te wonen.
  •   Vijf vrijkaarten voor vrienden en familie per jaar
  •   10% korting in de Museumwinkel

Mogelijke aantal uren: Het werk vindt plaats op oproepbasis, hiervoor wordt een beschikbaarheid afgesproken (minimaal 8 uur in de maand).

Meer informatie of interesse in een kennismakingsgesprek? Neem contact op met de coördinator van de vrijwilligers van Museum Vlaardingen, Annet van der Vat. Dit kan via e-mail annet@museumvlaardingen.nl of telefonisch 010 434 87 22.