Rijnmondiaal Muzikaal: Ratko Zjaca Reunion Trio

15-9-2024

Enthousiasme, passie, intensiteit en warmte

De samenwerking tussen drie uitmuntende artiesten vormt een weergaloze combinatie van gitaar, akoestische bas en drums, wat leidt tot verbluffende resultaten op het gebied van geluid en arrangement, bruisend van ritmische ideeën, textuur en ruimte. Het enthousiasme, de passie, de intensiteit en de warmte van de artiesten zijn op elk moment van hun liveoptreden te ervaren. 

Ratko Zjaca Reunion Trio bestaat uit:


Ratko Zjaca - is een bekroond gitarist, componist en artiest met veel veelgeprezen opnames op zijn naam. Hij heeft albums opgenomen en opgetreden met enkele van de meest invloedrijke muzikanten in de jazz en moderne improvisatiemuziek.

 Hij is een innovatieve muzikant, die algemeen wordt erkend als een technisch geavanceerde gitarist. Hij staat bekend als een meedogenloze individualist, wat tot uiting komt in zijn improvisatiestijl. Ratko is een zeer veelzijdig speler die vele muziekgebieden bestrijkt, maar is vooral bekend vanwege zijn werk in het moderne jazz- en improvisatieidioom en bracht als leider en sideman een aantal albums uit.

 Nick McGuire begon zijn muzikale carrière op zesjarige leeftijd als koorzanger in het kerkkoor van Cookham. Door op zo'n jonge leeftijd in Engelse kathedralen te zingen en Bachs Mattheüspassie op te nemen, werd de kiem voor de muziek gezaaid.

Toen hij in 1980 naar Nederland verhuisde, ging hij contrabas studeren aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij les kreeg van en werd uitgenodigd om op te treden bij Joe Pass, Clark Terry, Bob Brookmeyer, Lee Konitz en de fenomenale Belgische pianist Kris Goessens.

 Taco Gorter staat binnen en buiten Nederland bekend als een van de meest creatieve, groovy, veelzijdige maar vooral liefdevol spelende drummers van zijn generatie. Hij beheerst zowel Funk als Jazz. Hij is een Batucada-specialist, speelt Latin, Salsa en Samba met de allergrootsten. Taco speelde jarenlang met diverse formaties op diverse festivals, niet te vergeten het North Sea Jazz Festival. Hij speelde met Roy Hargrove en vele andere bekende muzikanten.

Praktische informatie 

Zondag 15 september 2024, Museum Vlaardingen
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 10,- inclusief een pauzedrankje (exclusief entree museum € 8,50, met Museumkaart of Rotterdampas betaal je wel voor het bijwonen van het optreden. Kinderen € 2,50).

 

Tickets Ratko Zjaca Reunion Trio 15 september 2024