Vrienden

Museum Vlaardingen heeft een grote Vereniging van Vrienden

De Vereniging van Vrienden van Museum Vlaardingen werd in 1988 opgericht en is een zelfstandige organisatie. Met trots kan het museum stellen dat met ruim 700 leden zij één van de grotere Verenigingen van Vrienden van Musea in Nederland heeft.

Doelstelling van de vereniging is om met haar bijdrage Museum Vlaardingen te helpen om de collectie in stand te houden en te vergroten en om de museumpresentaties te ondersteunen en te verbeteren. De Vereniging van Vrienden geeft 3x per jaar het magazine 'De Spil' uit, gevuld met wetenswaardigheden over het museum, artikelen over cultuurhistorische onderwerpen gerelateerd aan 5000 jaar leven met water, verenigingsnieuws en boekbesprekingen. De vereniging heeft een actieve kern en organiseert zelfstandig evenementen.

Zowel voor nu als voor de toekomst is het belangrijk dat Museum Vlaardingen veel vrienden achter zich weet. Daarom roepen wij u op om 'Vriend van Museum Vlaardingen' te worden.

Wat bieden wij

Als vriend van het museum heeft u een aantal persoonlijke voordelen:  

  1. altijd gratis toegang tot het museum;
  2. uitnodigingen voor openingen van tentoonstellingen, lezingen, rondleidingen en excursies;
  3. toezending van magazine De Spil (3 x per jaar);
  4. participatie in excursies, rondleidingen, lezingen, films, evenementen ter promotie van Museum Vlaardingen; waaronder jaarlijks het binnenhalen van de nieuwe haring met zeillogger VL 92 Balder;

Vriend worden is eenvoudig

Voor € 23,00 per jaar bent u vriend. Een persoonlijke, op naam gestelde pas wordt u vervolgens toegezonden en is 1 jaar geldig. Aanmelden kan via het secretariaat van de Vereniging Vrienden p/a, Postbus 4002, 3130 KA Vlaardingen of via vrienden@museumvlaardingen.nl. Graag met vermelding van uw naam, adres, geboortejaar en mailadres.