Museum Vlaardingen presenteert: Pecha Kucha-avond

Donderdag 21 januari 2021, Stadsgehoorzaal

Ter gelegenheid van  het 100-jarig bestaan organiseert Museum Vlaardingen, in samenwerking met de Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen en de Historische Vereniging Vlaardingen een 'Pecha Kucha'- avond* over de geschiedenis van Vlaardingen. Let op: ivm de verscherpte corona-maatregelen is deze avond verplaatst naar donderdag 21 januari 2021.

Een twaalftal sprekers, met verschillende achtergronden en invalshoeken, presenteren die avond in de Stadsgehoorzaal een verhaal, ondersteund met 20 foto’s of illustraties. Elke presentatie duurt exact 6 minuten en 40 seconden (20 seconden per dia).

Rode draad bij al deze presentaties is dat ze allemaal gaan over de geschiedenis van Vlaardingen. Van een kleine maar bijzondere familiegeschiedenis tot de vraag of Vlaardingen een racistisch verleden heeft en van de geschiedenis van de Zuidbuurt tot de levensloop van een 19e eeuwse Vlaardingse kunstschilder; de onderwerpen zijn zo gevarieerd en kleurrijk als de (geschiedenis van de) stad zelf.

Programma:

19.30: ontvangst in de foyer van de Stadsgehoorzaal
20.00: aanvang Pecha Kucha's
21.30: eindePecha Kucha's, u kunt uw stem uitbrengen op uw favoriete presentatie, borrel in de foyer
22.00: bekendmaking publieksfavoriet
22.30 einde

Het belooft een verrassende en dynamische avond te worden! De toegang is gratis, maar in verband met de coronamaatregelen is een beperkt aantal kaarten beschikbaar en reserveren verplicht. Meld u zich dus snel hier aan!

* Pecha Kucha is Japans voor chit-chat, oftewel kletsen of babbelen. Het doel van een Pecha Kucha presentatie is verhalen op een leuke en snelle manier te vertellen. Om dit te bereiken worden de 20 dia’s van de presentatie elk precies 20 seconden getoond, waarna automatisch de volgende dia komt. Dit zorgt ervoor dat de presentator niet te lang blijven hangen rondom één dia. Hierdoor wordt de presentatie meer een ´performance´ dan een klassieke presentatie.