Agnetalezing 2021 (online): Girl Power op het Binnenhof! 8 maart 2021

20-2-2021 Agenda Nieuws
Agnetalezing 2021 (online): Girl Power op het Binnenhof! 8 maart 2021

Museum Vlaardingen en de Stichting Kracht van Vrouwen Vlaardingen nodigen je van harte uit voor de jaarlijkse Agnetalezing op Internationale Vrouwendag. Deze keer online via een livestream.

Museum Vlaardingen en de Stichting Kracht van Vrouwen Vlaardingen nodigen je van harte uit voor de  Agnetalezing op 8 maart aanstaande. Onze jaarlijkse lezing op internationale vrouwendag gaat dit jaar gewoon door! Niet op de gebruikelijke manier in Museum Vlaardingen, maar via een livestream op onze Facebookpagina.  De lezing kan dus veilig thuis gevolgd worden via uw pc/laptop of smartphone op 8 maart 2021 van 20.00 – 21.15 uur.

Judith Stevens van de landelijke stichting ‘Stem op een Vrouw’ verzorgt dit jaar de Agnetalezing. Titel van haar verhaal is: Girl Power op het Binnenhof. In dit verkiezingsjaar daagt zij ons uit om na te denken over het belang van een evenredige vertegenwoordiging van vrouwen in de politiek. Op dit moment is slechts 31 procent van de Tweede Kamerleden vrouw.

Dit landelijk onderwerp krijgt na het verhaal van Judith Stevens een Vlaardings tintje, door het ook te verbinden aan thema’s die in de Geuzenmaand een belangrijke rol spelen: de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van expressie, de vrijheid om jezelf te zijn.

Na de lezing vindt er een paneldiscussie plaats. Onder leiding van Cora Laan gaan de lokale politica’s  Jacky Silos (wethouder, CDA) en Lianne van Kalken (fractievoorzitter, Groen Links Vlaardingen) gaan met Judith Stevens in discussie over de betekenis van vrouwen in zowel de landelijke als de lokale politiek.

Judith Stevens

Judith Stevens is sinds de start in 2017 bij Stem op een Vrouw betrokken. Ze is 28 jaar, woont in Amsterdam en werkt in het dagelijks leven bij de Gemeente Amsterdam. Judith zet zich bij Stem op een Vrouw in voor het verzamelen van data, presentaties, trainingen en online modereren.

Stem op een vrouw

Stem op een Vrouw zet zich in voor de politieke representatie en emancipatie van vrouwen in de politiek. Op sociale media verspreid de organisatie de stemtip; ze organiseren verkiezingsdebatten met vrouwen lager op de lijst; informatieavonden; trainingen voor vrouwen in de politiek en bieden een mentor netwerk aan voor meisjes en vrouwen met interesse in de politiek. Klik hier voor meer informatie.