Bassie en Adriaan: een schat aan herinneringen

vanaf 14 oktober te zien!

Vanaf woensdag 14 oktober is in Museum Vlaardingen de tentoonstelling Bassie & Adriaan: een schat aan herinneringen' te zien. De expositie is een reis door zowel het professionele als persoonlijke leven van de twee broers. Dit wordt ondersteund met originele attributen, rekwisieten en foto- en filmmateriaal.

De broers Bas en Aad van Toor zitten al meer dan 60 jaar in het artiestenvak. Tussen 1955 en 1980 traden zij nationaal en internationaal op met het acrobatennummer The Crocksons. Vanaf de jaren ’70 begonnen zij op te treden als het inmiddels welbekende duo Bassie & Adriaan. Naast optredens in theaters en circussen (waaronder het Circus Bassie & Adriaan) is het duo vooral bekend van de vele avonturenseries voor kinderen op tv.

Stap in de wereld van variété en avontuur. Drie thema’s, soms overlappend in tijd, vertellen over de belangrijkste periodes uit het artiestenbestaan van Bas en Aad van Toor: The Crocksons, Bassie & Adriaan Live en Bassie & Adriaan op tv. Deze paviljoens zijn een feest der herkenning, met originele attributen en rekwisieten, foto- en filmmateriaal en nog niet eerder vertelde anekdotes en leuke weetjes. Kijk mee achter de schermen van het leven van Bas en Aad van Toor in Vlaardingen en sta bij de Wall of fame stil bij de lange, succesvolle carrière van misschien wel de beroemdste broers van Nederland.

Let op: Voor deze tentoonstelling dient u online kaartjes te reserveren. De kaartverkoop start vanaf 1 september.

Klik hier voor meer informatie en antwoord op de meest gestelde vragen.

Voor meer informatie over Bassie en Adriaan: www.bassie-adriaan.nl. De video’s van het duo zijn te vinden op hun officiële YouTube-kanaal, de liedjes te beluisteren via Spotify en Apple Music.