Nu te zien

In Museum Vlaardingen zijn altijd verschillende grotere en kleinere tijdelijke tentoonstellingen voor jong en oud. Bekijk hier wat er op dit moment te zien is.

Hoogstraat Vlaardingen: de oudste straat van Holland?

29 juli t/m 3 januari

Midden in het oude stadshart van Vlaardingen ligt de Hoogstraat. Zoals de naam al aangeeft, is de straat hoger gelegen dan de omgeving. De straat ligt op een dijk die aan het eind van de 12e eeuw is aangelegd. Dankzij archeologisch onderzoek is bekend dat de straat nog vele eeuwen ouder is en vermoedelijk teruggaat tot in de 8e eeuw. De Vlaardingse Hoogstraat herbergt dertien eeuwen aan geschiedenis. Maar is de Hoogstraat daarmee ook de oudste, continu bewoonde straat van het oude graafschap Holland?

Bezoek de nieuwe archeologietentoonstelling in het museum om antwoord te krijgen op deze vraag....

De tentoonstelling zal op 29 juli, de dag waarop de Slag bij Vlaardingen wordt herdacht, feestelijk geopend worden.