Nu te zien

Krijg de kleren!

12 april t/m 25 mei

Afgelopen najaar toonde Museum Vlaardingen een selectie uit het plaatwerk Nederlandsche kleederdragten naar de natuur geteekend door Valentyn Bing en Jan Braet von Überfeldt.
Deze serie van 56 prenten verscheen in het midden van de 19de eeuw bij uitgeverij Frans Buffa en Zonen. In veertien afleveringen van vier litho’s ontstond een prachtig beeld van de streekgebonden klederdrachten uit het hele land omstreeks 1850.

Van 12 april tot en met 26 mei laat Museum Vlaardingen de andere helft van deze bijzondere serie zien. Dit keer staat niet de klederdracht van vissers, boeren en burgers uit Holland en Zeeland centraal, maar is er juist oog voor de kleding uit de overige provincies. Naast de prenten zijn ook enige bijzondere stukken uit de kleding- en sieradencollectie van het museum te bewonderen.