Nu te zien

Verzamelaar van Verhalen -Topstukken uit de collectie van Jan Anderson

(verlengd t/m 05-05-19)

Wat is de relatie tussen een 18e -eeuwse koperen tabaksdoos, een duwslee uit de 19e eeuw, een Art Deco vaas, Flipje van Tiel en de jas van J.D. Rockefeller? Deze bijzondere voorwerpen komen uit de omvangrijke en unieke collecties van Jan Anderson en zijn nu te zien in Museum Vlaardingen.

Jan Anderson is verzamelaar van verhalen. Al meer dan 60 jaar verzamelt de eigenaar van het gelijknamige Streekmuseum alles over de geschiedenis van Nederland en die van Vlaardingen in het bijzonder. Van prenten en boeken tot allerlei originele voorwerpen. De persoonlijke verhalen van Anderson maken zijn collectie waardevol en uniek. Zijn verzamelingen zijn niet alleen te zien in het Streekmuseum, maar vaak ook buiten Vlaardingen. Zo worden de stukken regelmatig uitgeleend aan andere musea, of worden ze gebruikt als rekwisieten in films.

Speciaal voor Museum Vlaardingen heeft Anderson een selectie gemaakt van 50 topstukken, voorzien van een persoonlijk verhaal. De verrassende en veelzijdige tentoonstelling ‘Verzamelaar van verhalen’ geeft niet alleen een inkijkje in de omvangrijke verzamelingen van Jan Anderson, maar laat ook zien wat hem als verzamelaar inspireert.

“Bewaren is niet alleen terugkijken, het is ook vooruitzien.” (Jan Anderson)

De tentoonstelling is te zien van 22 december 2018 t/m 5 mei 2019.